בחירת ארונות בגדים וארונות בכלל היא בחירה מאוד מאוד אישית. אמנם אורונות נתפשים אצלנו כפריט מאסט בכל חדר שינה או חדר ארונות בכל בית. מין קופסא כזו בה אנו מאחסנים את הבגדים והנעליים. אבל לא. יש אין סוף סוגים של ארונות. יש הבדלים בסוגי ארונות, במידות ובעיקר בחלוקה הפנימית (שם בעיקר מורגש ההבדל בין הצרכים השונים של כל אחד ואחד).

מבלי לדבר לעומק על הפייטישים של אנשים סביבנו (לא שלנו חלילה!), החל מאספניות נעליים כפייתיות ועד לאספני טי-שירט, לכל אחד מאיתנו יש כמות משתנה של בגדים, עם דגש על פריטים מסויימים וכן לכל אחד יש את הדרך שלו לאחסן חפצים בתוך ארונות.
אם יש לכם או יותר נכון לכן הרבה שמלות וחצאיות או שאתן אוהבות לתלות חולצות מחוייתות על קולבים, במקרה כזה אתן זקוקות ארון אשר לפחות מחציתו מוקדשת לתלייה (כאשר המקרים של שמלות ארוכות ומעילים ארוכים – יש צורך בארונות גבוהים עם מוט תליה גבוהה).
אם אתם טיפוסים של טי-שרט ויש לכם אולי חולצה אחת מכופתרת (לחתונות ובר-מצוות), אז אתם לא זקוקים לשטח תליה גדול אבל אתם כל זקוקים לאותם ארונות בהם יש מדפים גדולים ועמוקים אשר יאפשרו לכם לקפל את כל החולצות מבלי שתיאלצו לדחוס ולקמט אותן.
אנשים (אנחנו לא אומרים נשים, שימו לב…) אנשים אשר אוהבים לצבור נעליים רבות, עבורם, ארונות עם מגירות רבות או אפילו מדפים גדולים ועמוקים בתחתית יפתרו את הבעיה.
כמו כן, ארונות המיועדים מראש לאיחסון מצעים, מגבות ואף שמיכות צריכים להיות – ארונות גדולים ומרווחים, עם מדפים עמוקים המאפשרים אחסנת פריטים מאסיביים. ארונות המיועדים לאחסנת מצעים, מגבות ושמיכות, רצוי שיהיו גבוהים (ויהיו בעלי תאי אחסנהעלים כך שניתן יהיה לאחסן בהם פריטים למשך עונה שלמה, דוגמת שמיכות פיקה או שמיכות פוך).
ארונות לילדים קטנים אמורים להיות ארונות בהם ילדים יכולים או יוכלו בעתיד להשתמש לבדם כך שעל ארונות ילדים להיות נמוכים ובעלי תאי אחסנה נמוכים ולא עמוקים מידי בכדי לאפשר להם נגישות.